Trajectoria professional

Neus Martín Royo Barcelona, 1968

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Central
de Barcelona. Especialitat: pintura.
Arts i Oficis. Especialitat: gravat. Diputació de Barcelona.

E-mail: nmartinroyo@hotmail.com

Exposicions Individuals
Exposicions col·lectives
Premis, beques i adquisicions
Col·leccions
Bibliografia

EXPOSICIONS INDIVIDUALS

  • 2017 – “London City”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2015 – “Objectes perduts”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2014 – “Poblenou”. Casal de barri del Poblenou.
  • 2012 – “Reconstrucció d’un món”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2010 – “De Barcelona a l’Havana”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2007 – “Segle XX”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2006 – “Tibidencs al Tibidabo”. Museu d´Autòmats. Barcelona.
  • 2005 – “Cases de l’illa” Galeria Artara. Maó. Menorca.“Tibidencs”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2004 – “Entre mar i muntanya”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – “La ciutat desconeguda”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2001 – La Galeria. Sant Cugat.
  • 2001 – Anquin´s. Galeria d´Art. Barcelona.
  • 2001 – Espai 18. Reus.
  • 2001 – Sala Parés. Barcelona.
  • 2001 – Galería Artnau. Girona.
  • 2001 – Galería Durán. Madrid.
  • 2000 – Sala Parés. Barcelona.“ La ciutat de les arts”. Galeria Pèrgamon. Barcelona.
  • 1999 – “Voramar”. Galeria Pèrgamon. Barcelona.Galería Artnau. Girona.
  • 1997 – Galería d´Art Vint-i-Dos. Igualada.”Arqueologies d´avui”, Galeria Pèrgamon. Barcelona.
  • 1996 – Galería Manel Mayoral. Barcelona.
  • 1995 – Galería Pèrgamon. Barcelona.
  • 1994 – Galería Durán. Madrid.
  • 1993 – Galería Brok. Barcelona.
  • 1992 – Galería Brok. Barcelona.
  • 1991 – Real Cercle Artístic. Barcelona.
  • 1989 – Ferran & Jordi. Barcelona.
  • 1988 – Sala Tavern. Barcelona.

EXPOSICIONS COL·LECTIVES

  • 2016 – “Mirades sobre Barcelona”.Sala Parés . Barcelona.
  • 2016 – “Col·lectiva d’Estiu”.Sala Parés . Barcelona.
  • 2009 – “Petit Format”. Galería Jordi Barnadas. Barcelona.
  • 2009 – “Saló de Maig” i “Caixa d´art “. Galería Anquin´s. Reus.
  • 2008 – “Espace comun” Banc Heritage-Sala Parés. La Cave. Ginebra.
  • 2008 – “Pintors de la galería“. Sala Parés . Barcelona.
  • 2008/06 – “Ismes”. Galería d ´Art. Vilanova i la Geltrú.
  • 2008/01 – “Petit format”. Galería Jordi Barnadas. Barcelona.
  • 2008-1998 – “Saló de Maig” i “Caixa d´art”. Galería Anquin´s. Reus.
  • 2007 – “En un nou segle”.130 Aniversari. Sala Parés. Barcelona.
  • 2006 – Premi Enciclopedia Catalana. Col.legi d´Enginyers de Barcelona.
  • 2006 – “Mars”.Sala Parés. Barcelona.
  • 2006 – Col.lectiva. “Gràfica Quatre”. Galería d´art. Barcelona.
  • 2006 – “Seis propuestas”. Galeria Jorge Alcolea. Madrid.
  • 2005 – “Lectures”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2005 – “Octubre”. Galería Ayora. Zaragoza.
  • 2004 – “Diversitats”.Forum ciutat. Sala Parés. Barcelona.
  • 2004 – “Port de Maó”. Galeria Kroma. Maó
  • 2004 – Col.lectiva de Nadal. Sala Parés. Barcelona.
  • 2004 – Col.lectiva de Nadal. Galeria Artara. Maó.
  • 2003 – “Soledades”. La Santa. Barcelona.
  • 2003 – “La Santa. X años “.Barcelona.
  • 2003 – “Marines”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2003 – Galeria Sibman. Paris.
  • 2003 – Galeria Ariel Sibony. Paris.
  • 2003 – Col.lectiva de Nadal. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – Col.lectiva d´estiu. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – “Pergamon Quatre”. Galeria Pergamon. Barcelona.
  • 2002 – “Dualitats”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – “XXIV Salón de Otoño de Pintura de Plasencia”. Iglesia de San Martín. Plasencia.
  • 2002 – “Feriarte”. Galeria Durán. Madrid.
  • 2002 – Col.lectiva pequeño formato. Galeria Durán. Madrid.
  • 2001 – “Pintura Metarrealista”. The Spanish Institute. New York.
  • 2001 – “Obrim per obres”. Galeria Pèrgamon. Barcelona
  • 2001 – “Tempus fugit”. Galeria Llucià Homs. Barcelona.
  • 2000 – “Pintura Metarrealista” comisariada per Juan Bufill. València. Barcelona. Alicante
  • 2000 – I Biennal de Pintura. Fundació Agrupació Mutua. Drassanes Reials. Barcelona.
  • 2000 – “Giron”. Galería Artnau. Girona.
  • 2000 – Galeria Durán. Madrid.
  • 1999 – Artexpo´99, Sala Parés. Barcelona.
  • 1999 – “Realisme a Catalunya”, comisariada por Sergio Vila-San-Juan. Centre d´Art Sta Mónica. Barcelona.
  • 1999 – La Lonja. Zaragoza.
  • 1999 – “Vint o XXI” Pèrgamon. Barcelona.
  • 1999 – Galería Durán. Madrid.
  • 1999 – Galerie Azahar. París.
  • 1998 – “Joves guardonats Arts Plàstiques”. Generalitat de Catalunya. Tarragona.
  • 1998 – “Paisatges urbans” Anquin´s. Reus.
  • 1998 – “Fons Obert” Pèrgamon. Barcelona.
  • 1998 – Sala Parés. Barcelona.
  • 1998 – “IV Premi de pintura d´Agrupació Mutua”. Sala Maremagnum. Barcelona.
  • 1998 – “Pèrgamon 1988-1998”, Barcelona.
  • 1997 – Galería Pèrgamon. Barcelona.
  • 1997 – Artexpo´ 97. Manel Mayoral. Barcelona.
  • 1997 – “Realismes d´Avantguarda “Comisariada per Sergio Vila-San-Juan..Galeria Llucià Homs. Barcelona.
  • 1997 – Sala Blanquerna Madrid. Can Sisteré. Sta. Coloma de Gramanet i Museu d´Art Modern Tarragona.
  • 1996 – Recoletos Galería de Arte, Galería Durán. Madrid.
  • 1996 – Galería Pèrgamon, Artexpo´ 96. Manel Mayoral Barcelona
  • 1996 – “Seis individualidades”. Nolde. Madrid.
  • 1996 – “Nova Generació”. Anquin´s. Reus.
  • 1995 – Galería Pèrgamon. Barcelona.
  • 1995 – “Los idus de Marzo”. De Tursa, Galeria Durán Madrid.
  • 1995 – Galeria Manel Mayoral. Barcelona.
  • 1994 – “Al rico bodegón ma non troppo”. De Tursa. Galería de Arte. Madrid.
  • 1994 – IX Premio de Pintura L´Oreal. Arts Dialogues Européens. Maison des Arts.
  • 1994 – Georges Pompidou. Cajarc. Francia.
  • 1994 – “II Premio de Pintura Antonio Camuñas. Arquitectura y Paisaje urbano” Madrid.
  • 1994 – “XII Premio Blanco y Negro”.Casa de Vacas. Madrid.
  • 1993 – “X Aniversario Premio Durán”. Galería Durán. Madrid.
  • 1993 – “III Premi Ricard Camí” Tarragona.
  • 1993 – “III Concurs Internacional de Pintura”. Fundació Barceló. Palma de Mallorca.
  • 1993 – IX Premi de Pintura L´Oreal. Casa de Velázquez. Madrid.
  • 1993 – Premio Penagos de Dibujo. Fundación Mapfre. Madrid.
  • 1993 – Arte Santander. II Feria. Santander.
  • 1993 – “Pintura joven premiada en 1993”. Recoletos.Galeria de Arte. Madrid.
  • 1992 – “7 Noves Realitats”. Sala Vayreda. Barcelona.
  • 1992 – “XXX Concurs de Dibuix. Fundació Ynglada Guillot”. Barcelona.
  • 1992 – 1er Certamen de Pintura.Iberdrola Unex. Universidad Extremadura. Càceres.
  • 1991-93 – “Pintores pensionados del Paular”.Torreón Lozoya. Segovia.
  • 1991 – “De realitat a realitat”. Facultad de Bellas Artes. Barcelona.
  • 1990 – Becaris de la Fundació Güell. Palau Moja. Barcelona.

PREMIS, BEQUES I ADQUISICIONS

  • 2006 – Finalista i Premi d´Adquisició. “LXVII Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas” Ciudad Real.
  • 2005 – 1er Premi Obra Gràfica Enciclopedia Catalana.VIII Edició.
  • 2004 – Premi d´Adquisició. “LXV Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas” Ciudad Real.
  • 2004 – Premi d´Adquisició. “Mostra Unión Fenosa”. La Coruña.
  • 2004 – Premi d´Adquisició. “XXVI Salón de Otoño de Pintura de Plasencia”. Plasencia.
  • 2004 – Invitada a participar a la “Bienal de Pintura Ciutat de Zamora”. Zamora.
  • 2002-01 – Premi d´Adquisició. “LXIII Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas”. Ciudad Real.
  • 2000 – Pámpana de Plata. “LXI Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas”. Ciudad Real.
  • 1997 – 3er Premi “XXIX a la Pintura Jove”. Sala Parés. Barcelona.
  • 1994 – 2º Premi. “13ª Mostra d´Arts Plàstiques per a joves”. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  • 1994 – Beca “III Encontros na Paisaxe”. Concello O Barco de Valdeorras. Orense.
  • 1993 – 1er Premi. “X Premio de Pintura Durán”. Madrid.
  • 1992 – Finalista “12ª Mostra d´Arts Plàstiques per a joves”. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  • 1991 – Beca Curso de Pintores Pensionados del Paular. Palacio del Quintanar. Segovia.
  • 1990 – Beca de Pintura. Fundació Güell de Barcelona.

COL·LECCIONS

  • Ajuntament de Barcelona.
  • Autoritat Portuària de Barcelona.
  • Fundació Caixa de Sabadell.
  • Col·legi d´Assesors jurats de Barcelona.
  • Col·lecció Testimoni. Fundació Caixa de Pensions de Barcelona.
  • Patrimoni Artístic del Alcázar de Segovia.
  • Patrimoni Artístic de la Facultat de Belles Arts. Barcelona.

Encàrrecs d´obra gràfica per a entitats públiques i privades. Entre d’altres:
Enciclopèdia Catalana, Col·legi d´economistes de Barcelona, ENHER, Laboratoris Merck, Círculo de lectores,Galeria Pèrgamon etc…

BIBLIOGRAFIA

    • 2007 – Feliu Formosa. Introducció al catàleg “Segle XX”. Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 2005 – Vila-San-Juan, Sergio. Introducció al catàleg “Tibidencs”. Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 2005 – Revista Icària. nº 10. Papers de l ´Arxiu Històric del Poble Nou. Entrevista.
    • 2004 – Feliu Formosa. Introducció al catàleg “Entre mar i muntanya”. Martín Royo. Sala Parés Barcelona.
    • 2004 – Vicenç Altaió.Catàleg “ Diversitats”. Forum universal de les culturas. Sala Parés. Barcelona.
    • 2003 – Revista Diseño de la Ciudad. nº 37. El artista y la ciudad. Los personajes desconocidos.
    • 2002 – Jaume Vidal. Introducció “Els personatges desconeguts”. Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 2000 – Juan Bufill. Catàleg. Pintura Metarrealista”.València. Barcelona. Alacant.
    • 2000 – Juan Bufill. Introducció al catàleg Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 1999 – Vila-San-Juan, Sergio. “Realisme a Catalunya”. Lunwerg Editores i Generalitat de Catalunya.
    • 1999 – Centre d´Art. Sta Mónica Barcelona La Lonja. Zaragoza.
    • 1997 – Vila-San-Juan, Sergio. Catàleg “Realisme d´avantguarda”. Galería Llucià Homs.  Barcelona i Museu Modern de Tarragona.
    • 1996 – Vila-San-Juan, Sergio. Introducció al catàleg “Martín Royo” Galería Manel Mayoral. Barcelona.
    • 1994 – Revista Espiral de las Artes nº 11-12. Francisco Caballer. “Miradas pictóricas”.