Neus Martín Royo

Pintures realistes

Obra nova

EXPOSICIÒ

Poblenou,
memòria pintada

BOULEVARD DE L’HERMITAGE
Oli s/tela – 73 x 100 cm

SALA BECKETT II
Oli s/tela – 80 x 80 cm

SKYLINE MARÍTIM
Oli s/tela – 73 x 195 cm

Aprofitant el 150è aniversari de la Festa Major del Poblenou, l’artista Neus Martín Royo, considerada la pintora del Poblenou, inaugura la gran exposició antològica “Poblenou: La Memòria Pintada”, un ambiciós recorregut pictòric i històric que retrata la transformació en els últims 30 anys del considerat “Manchester català”.
L’exposició, es distribueix en quatre espais emblemàtics i industrials -avui rehabilitats- del Poblenou: la Torre de les Aigües, seu de l’Arxiu Històric del Poblenou, el MUHBA Oliva Artés, una de les seus del Museu d’història de Barcelona, la Fundació Palo Alto i el Centre Cívic Can Felipa.

Al llarg de 30 anys, la pintora realista ha cartografiat la transformació urbana del Poblenou, esdevenint la memòria d’un temps i d’un lloc que en moltes ocasions ja ha desaparegut, però que configuren el patrimoni col·lectiu d’un barri amb personalitat única.
En col·laboració amb l’Arxiu Històric del Poblenou“Poblenou: La Memòria Pintada”, proposa un diàleg artístic i històric entre les obres més característiques de la Neus Martín Royo i material documental, amb textos, fotografies i plànols, compilats i classificats per l’Arxiu, que expliquen els llocs pintats per l’artista i la seva evolució al llarg del temps.

TINGLADOS

TINGLADOS
Oli s/tela – 73 x 116 cm

NAU
Oli s/tela – 73 x 110 cm

LA FAÇANA DE LA PALMERA

LA FAÇANA DE LA PALMERA
Oli s/taula – 50 x 35 cm

LETONA & CACAOLAT

LETONA & CACAOLAT
Oli s/taula – 81 x 60 cm

NOVA ICÀRIA
Oli s/tela – 73 x 100 cm

FAR D’ARTRUTX
Oli s/taula – 30 x 30 cm

CAMÍ DE CAVALLERIA
Oli s/taula – 30 x 30 cm

Quatre espais, quatre eixos temàtics

Cadascuna de les seus de l’exposició acull un dels eixos temàtics: el Poblenou industrial, el tecnològic, el 22@, el Poblenou entranyable, amb els seus comerços, el mar i litoral barceloní i la Torre de les Aigües del Besòs.