Inici

Neus Martín Royo

Barcelona, 1968
Balthazar, oli sobre fusta, 73 × 100 cm

Sobre l’artista

El seu barri de Poblenou en plena transformació, la Barcelona de les botigues i bars d’altres temps que encara aguanten, els vells edificis de l’Habana, els fars de Menorca que resisteixen l’embat dels vents o els espais amplis que no són de ningú, situats a la frontera del que és urbà… han estat sempre els temes predilectes de Neus Martín Royo. Aquests indrets esdevenen petits herois amb ànima, vestigis del passat que amb la seva presència real i misteriosa, pròxima, gens inquietant, es guanyen la nostra empatia i ens conviden a entrar en el quadre.

Són llocs que ella ha interioritzat i humanitzat a través del seu filtre emocional i dels quals en vol tenir una cura especial perquè el temps no se’ls endugui. És com si volgués fixar en la pintura la memòria que en conserva.

L’absència de la figura humana contribueix a crear una atmosfera de serenitat, silenci i solitud.

S’expressa en un llenguatge molt personal basat en una pinzellada visible que aplica sobre un primer dibuix fet amb carbonet. La transparència amb què treballa li permet mantenir el traç negre inicial quan vol accentuar determinats espais d’ombra o alguns perfils. Crea atmosferes de llum d’influència “hopperiana” per accentuar el caràcter misteriós de l’escena i utilitza una determinada tonalitat de colors càlids, però contrastats, que al·ludeixen al pas del temps.

Neus Martín Royo comença la seva trajectòria com a pintora l’any 1988, i des de llavors ha anat afirmant la seva personalitat, dins una línia molt coherent, a través de nombroses mostres a Catalunya, Espanya i a diverses ciutats europees i americanes. Ha obtingut més d’una quinzena de guardons i la seva obra figura en importants col·leccions institucionals i privades.

Food Truck, oli sobre fusta, 40 × 40 cm
Arranmore. Oli sobre fusta, 40×45 cm

Obra

Exposició London city – Catàleg – Exposició Actual

Del 16 de febrer al 14 de març – Barcelona –Sala Parés

Exposició Objectes perduts – Catàleg

Exposició Reconstrucció d’un móm – Catàleg

NY – Londres

Arqueologia Industrial

Tibidencs

Voramar

Façanes

 

Cuba

Catàleg de Barcelona a l’Havana -I’illa del Malecón

 

Trajectoria professional

Neus Martín Royo Barcelona, 1968

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Central
de Barcelona. Especialitat: pintura.
Arts i Oficis. Especialitat: gravat. Diputació de Barcelona.

E-mail: nmartinroyo@hotmail.com

Exposicions Individuals
Exposicions col·lectives
Premis, beques i adquisicions
Col·leccions
Bibliografia

EXPOSICIONS INDIVIDUALS

  • 2017 – “London City”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2015 – “Objectes perduts”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2014 – “Poblenou”. Casal de barri del Poblenou.
  • 2012 – “Reconstrucció d’un món”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2010 – “De Barcelona a l’Havana”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2007 – “Segle XX”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2006 – “Tibidencs al Tibidabo”. Museu d´Autòmats. Barcelona.
  • 2005 – “Cases de l’illa” Galeria Artara. Maó. Menorca.“Tibidencs”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2004 – “Entre mar i muntanya”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – “La ciutat desconeguda”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2001 – La Galeria. Sant Cugat.
  • 2001 – Anquin´s. Galeria d´Art. Barcelona.
  • 2001 – Espai 18. Reus.
  • 2001 – Sala Parés. Barcelona.
  • 2001 – Galería Artnau. Girona.
  • 2001 – Galería Durán. Madrid.
  • 2000 – Sala Parés. Barcelona.“ La ciutat de les arts”. Galeria Pèrgamon. Barcelona.
  • 1999 – “Voramar”. Galeria Pèrgamon. Barcelona.Galería Artnau. Girona.
  • 1997 – Galería d´Art Vint-i-Dos. Igualada.”Arqueologies d´avui”, Galeria Pèrgamon. Barcelona.
  • 1996 – Galería Manel Mayoral. Barcelona.
  • 1995 – Galería Pèrgamon. Barcelona.
  • 1994 – Galería Durán. Madrid.
  • 1993 – Galería Brok. Barcelona.
  • 1992 – Galería Brok. Barcelona.
  • 1991 – Real Cercle Artístic. Barcelona.
  • 1989 – Ferran & Jordi. Barcelona.
  • 1988 – Sala Tavern. Barcelona.

EXPOSICIONS COL·LECTIVES

  • 2016 – “Mirades sobre Barcelona”.Sala Parés . Barcelona.
  • 2016 – “Col·lectiva d’Estiu”.Sala Parés . Barcelona.
  • 2009 – “Petit Format”. Galería Jordi Barnadas. Barcelona.
  • 2009 – “Saló de Maig” i “Caixa d´art “. Galería Anquin´s. Reus.
  • 2008 – “Espace comun” Banc Heritage-Sala Parés. La Cave. Ginebra.
  • 2008 – “Pintors de la galería“. Sala Parés . Barcelona.
  • 2008/06 – “Ismes”. Galería d ´Art. Vilanova i la Geltrú.
  • 2008/01 – “Petit format”. Galería Jordi Barnadas. Barcelona.
  • 2008-1998 – “Saló de Maig” i “Caixa d´art”. Galería Anquin´s. Reus.
  • 2007 – “En un nou segle”.130 Aniversari. Sala Parés. Barcelona.
  • 2006 – Premi Enciclopedia Catalana. Col.legi d´Enginyers de Barcelona.
  • 2006 – “Mars”.Sala Parés. Barcelona.
  • 2006 – Col.lectiva. “Gràfica Quatre”. Galería d´art. Barcelona.
  • 2006 – “Seis propuestas”. Galeria Jorge Alcolea. Madrid.
  • 2005 – “Lectures”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2005 – “Octubre”. Galería Ayora. Zaragoza.
  • 2004 – “Diversitats”.Forum ciutat. Sala Parés. Barcelona.
  • 2004 – “Port de Maó”. Galeria Kroma. Maó
  • 2004 – Col.lectiva de Nadal. Sala Parés. Barcelona.
  • 2004 – Col.lectiva de Nadal. Galeria Artara. Maó.
  • 2003 – “Soledades”. La Santa. Barcelona.
  • 2003 – “La Santa. X años “.Barcelona.
  • 2003 – “Marines”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2003 – Galeria Sibman. Paris.
  • 2003 – Galeria Ariel Sibony. Paris.
  • 2003 – Col.lectiva de Nadal. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – Col.lectiva d´estiu. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – “Pergamon Quatre”. Galeria Pergamon. Barcelona.
  • 2002 – “Dualitats”. Sala Parés. Barcelona.
  • 2002 – “XXIV Salón de Otoño de Pintura de Plasencia”. Iglesia de San Martín. Plasencia.
  • 2002 – “Feriarte”. Galeria Durán. Madrid.
  • 2002 – Col.lectiva pequeño formato. Galeria Durán. Madrid.
  • 2001 – “Pintura Metarrealista”. The Spanish Institute. New York.
  • 2001 – “Obrim per obres”. Galeria Pèrgamon. Barcelona
  • 2001 – “Tempus fugit”. Galeria Llucià Homs. Barcelona.
  • 2000 – “Pintura Metarrealista” comisariada per Juan Bufill. València. Barcelona. Alicante
  • 2000 – I Biennal de Pintura. Fundació Agrupació Mutua. Drassanes Reials. Barcelona.
  • 2000 – “Giron”. Galería Artnau. Girona.
  • 2000 – Galeria Durán. Madrid.
  • 1999 – Artexpo´99, Sala Parés. Barcelona.
  • 1999 – “Realisme a Catalunya”, comisariada por Sergio Vila-San-Juan. Centre d´Art Sta Mónica. Barcelona.
  • 1999 – La Lonja. Zaragoza.
  • 1999 – “Vint o XXI” Pèrgamon. Barcelona.
  • 1999 – Galería Durán. Madrid.
  • 1999 – Galerie Azahar. París.
  • 1998 – “Joves guardonats Arts Plàstiques”. Generalitat de Catalunya. Tarragona.
  • 1998 – “Paisatges urbans” Anquin´s. Reus.
  • 1998 – “Fons Obert” Pèrgamon. Barcelona.
  • 1998 – Sala Parés. Barcelona.
  • 1998 – “IV Premi de pintura d´Agrupació Mutua”. Sala Maremagnum. Barcelona.
  • 1998 – “Pèrgamon 1988-1998”, Barcelona.
  • 1997 – Galería Pèrgamon. Barcelona.
  • 1997 – Artexpo´ 97. Manel Mayoral. Barcelona.
  • 1997 – “Realismes d´Avantguarda “Comisariada per Sergio Vila-San-Juan..Galeria Llucià Homs. Barcelona.
  • 1997 – Sala Blanquerna Madrid. Can Sisteré. Sta. Coloma de Gramanet i Museu d´Art Modern Tarragona.
  • 1996 – Recoletos Galería de Arte, Galería Durán. Madrid.
  • 1996 – Galería Pèrgamon, Artexpo´ 96. Manel Mayoral Barcelona
  • 1996 – “Seis individualidades”. Nolde. Madrid.
  • 1996 – “Nova Generació”. Anquin´s. Reus.
  • 1995 – Galería Pèrgamon. Barcelona.
  • 1995 – “Los idus de Marzo”. De Tursa, Galeria Durán Madrid.
  • 1995 – Galeria Manel Mayoral. Barcelona.
  • 1994 – “Al rico bodegón ma non troppo”. De Tursa. Galería de Arte. Madrid.
  • 1994 – IX Premio de Pintura L´Oreal. Arts Dialogues Européens. Maison des Arts.
  • 1994 – Georges Pompidou. Cajarc. Francia.
  • 1994 – “II Premio de Pintura Antonio Camuñas. Arquitectura y Paisaje urbano” Madrid.
  • 1994 – “XII Premio Blanco y Negro”.Casa de Vacas. Madrid.
  • 1993 – “X Aniversario Premio Durán”. Galería Durán. Madrid.
  • 1993 – “III Premi Ricard Camí” Tarragona.
  • 1993 – “III Concurs Internacional de Pintura”. Fundació Barceló. Palma de Mallorca.
  • 1993 – IX Premi de Pintura L´Oreal. Casa de Velázquez. Madrid.
  • 1993 – Premio Penagos de Dibujo. Fundación Mapfre. Madrid.
  • 1993 – Arte Santander. II Feria. Santander.
  • 1993 – “Pintura joven premiada en 1993”. Recoletos.Galeria de Arte. Madrid.
  • 1992 – “7 Noves Realitats”. Sala Vayreda. Barcelona.
  • 1992 – “XXX Concurs de Dibuix. Fundació Ynglada Guillot”. Barcelona.
  • 1992 – 1er Certamen de Pintura.Iberdrola Unex. Universidad Extremadura. Càceres.
  • 1991-93 – “Pintores pensionados del Paular”.Torreón Lozoya. Segovia.
  • 1991 – “De realitat a realitat”. Facultad de Bellas Artes. Barcelona.
  • 1990 – Becaris de la Fundació Güell. Palau Moja. Barcelona.

PREMIS, BEQUES I ADQUISICIONS

  • 2006 – Finalista i Premi d´Adquisició. “LXVII Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas” Ciudad Real.
  • 2005 – 1er Premi Obra Gràfica Enciclopedia Catalana.VIII Edició.
  • 2004 – Premi d´Adquisició. “LXV Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas” Ciudad Real.
  • 2004 – Premi d´Adquisició. “Mostra Unión Fenosa”. La Coruña.
  • 2004 – Premi d´Adquisició. “XXVI Salón de Otoño de Pintura de Plasencia”. Plasencia.
  • 2004 – Invitada a participar a la “Bienal de Pintura Ciutat de Zamora”. Zamora.
  • 2002-01 – Premi d´Adquisició. “LXIII Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas”. Ciudad Real.
  • 2000 – Pámpana de Plata. “LXI Exposición Nacional de Artes Plásticas. Valdepeñas”. Ciudad Real.
  • 1997 – 3er Premi “XXIX a la Pintura Jove”. Sala Parés. Barcelona.
  • 1994 – 2º Premi. “13ª Mostra d´Arts Plàstiques per a joves”. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  • 1994 – Beca “III Encontros na Paisaxe”. Concello O Barco de Valdeorras. Orense.
  • 1993 – 1er Premi. “X Premio de Pintura Durán”. Madrid.
  • 1992 – Finalista “12ª Mostra d´Arts Plàstiques per a joves”. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  • 1991 – Beca Curso de Pintores Pensionados del Paular. Palacio del Quintanar. Segovia.
  • 1990 – Beca de Pintura. Fundació Güell de Barcelona.

COL·LECCIONS

  • Ajuntament de Barcelona.
  • Autoritat Portuària de Barcelona.
  • Fundació Caixa de Sabadell.
  • Col·legi d´Assesors jurats de Barcelona.
  • Col·lecció Testimoni. Fundació Caixa de Pensions de Barcelona.
  • Patrimoni Artístic del Alcázar de Segovia.
  • Patrimoni Artístic de la Facultat de Belles Arts. Barcelona.

Encàrrecs d´obra gràfica per a entitats públiques i privades. Entre d’altres:
Enciclopèdia Catalana, Col·legi d´economistes de Barcelona, ENHER, Laboratoris Merck, Círculo de lectores,Galeria Pèrgamon etc…

BIBLIOGRAFIA

    • 2007 – Feliu Formosa. Introducció al catàleg “Segle XX”. Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 2005 – Vila-San-Juan, Sergio. Introducció al catàleg “Tibidencs”. Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 2005 – Revista Icària. nº 10. Papers de l ´Arxiu Històric del Poble Nou. Entrevista.
    • 2004 – Feliu Formosa. Introducció al catàleg “Entre mar i muntanya”. Martín Royo. Sala Parés Barcelona.
    • 2004 – Vicenç Altaió.Catàleg “ Diversitats”. Forum universal de les culturas. Sala Parés. Barcelona.
    • 2003 – Revista Diseño de la Ciudad. nº 37. El artista y la ciudad. Los personajes desconocidos.
    • 2002 – Jaume Vidal. Introducció “Els personatges desconeguts”. Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 2000 – Juan Bufill. Catàleg. Pintura Metarrealista”.València. Barcelona. Alacant.
    • 2000 – Juan Bufill. Introducció al catàleg Martín Royo. Sala Parés. Barcelona.
    • 1999 – Vila-San-Juan, Sergio. “Realisme a Catalunya”. Lunwerg Editores i Generalitat de Catalunya.
    • 1999 – Centre d´Art. Sta Mónica Barcelona La Lonja. Zaragoza.
    • 1997 – Vila-San-Juan, Sergio. Catàleg “Realisme d´avantguarda”. Galería Llucià Homs.  Barcelona i Museu Modern de Tarragona.
    • 1996 – Vila-San-Juan, Sergio. Introducció al catàleg “Martín Royo” Galería Manel Mayoral. Barcelona.
    • 1994 – Revista Espiral de las Artes nº 11-12. Francisco Caballer. “Miradas pictóricas”.

Premsa

Data Mitjà Article
03/03/2017 La Vanguardia – Cultura Londres a lo Hopper
14/03/2017 Good2be ‘London City’ de Neus Martín Royo en Sala Parés
14/02/2017 La ventana del arte Neus Martín Royo – London City
14/02/2017 Barcelona Connect London City: Un viaje icónico en aceites
23/02/2017 FANTASTIC PLASTIC MAG La “London City” de Neus Martín Royo te pondrá melancólico
23/03/2017 eldiario.es El realismo pictórico de Londres
25/02/2017 Artxtu NEUS MARTÍN ROYO, “LONDON CITY”
25/02/2017 Traveler.es ‘LONDON CITY’: UN RETRATO AL ÓLEO DEL LONDRES MÁS AUTÉNTICO Y ALEJADO DE CLICHÉS
01/2017 Efectes Secundaris London City
02/2017 La Vanguardia La pintora realista Neus Martín muestra su visión de Londres en la Sala Parés
02/2017 La ventana del arte Neus Martín Royo.
02/2017 Noviembre London City – La Sala Parés inaugura la exposición London City, un retrato sentimental de la capital inglesa de la pintora realista Neus Martín Royo.
02/2017 El Punt Avui – Descobrir London City a la Sala Parés
02/2017 Ritmos21 El realismo pictórico de Londres
02/2017 ARTEINFORMADO “LONDON CITY” Exposición en Barcelona, España
02/2017 Passeodegracia.com “LONDON CITY”
08/02/2017 CATzona London City a la Sala Parés
08/02/2017 Bonart LA SALA PARÉS INAUGURA “LONDON CITY” DE NEUS MARTÍN ROYO
08/02/2017 La Vanguardia Retrato de una ciudad
20/02/2015 El Punt Avui Rastres invisibles
15/02/2015 BTV Neus Martín: 25 anys retratant racons emblemàtics de la ciutat
14/02/2015 La Vanguardia Expo: Retrato Sentimental
09/02/2015 La Vanguardia Neus Martín Royo retrata los locales singulares de su ciudad
08/02/2015 Artxtu Neus Martín Royo – “Objectes perduts”
06/02/2015 Barcelona connect Classic Establishments: An Artist’s Vision
04/02/2015 Tribuna Maresme (online) Objectes Perduts. Textos de Rafael Vallbona per als quadres de Neus Martín Royo
27/01/2015 Passeig de Gràcia Objectes Perduts: Enlace a la galería
27/01/2015 Passeig de Gràcia «Objectes Perduts»: Un Retrato Sentimental De Barcelona
27/01/2015 El Periódico Hi va haver inaguració a la Parés
26/01/2015 El Periódico BCN, retrato sentimental
23/01/2015 Nació Digital El perímetre d’intimitat
23/01/2015 enBarcelona «Objectes Perduts»
22/01/2015 Fantastic Plastic Mag La Barcelona más mítica en «Objectes Perduts» de Neus Martín Royo
22/01/2015 El Punt Avui «Objectes Perduts»
22/01/2015 El Mundo Entre Hopper y el impresionismo
19/01/2015 La Vanguardia Lugares perdidos de Barcelona. La pintora realista Neus.
15/01/2015 TimeOut Neus Martín Royo. Objetos perdidos
15/01/2015 ritmosxxi Los «Objetos perdidos» de Barcelona
14/01/2015 hoyesarte Neus Martín Royo, retratos de Barcelona
09/06/2010 La Vanguardia Josep Segú. Desde un lugar inquietante
07/06/2010 La Vanguardia Juan Bufill, Galerias de Barcelona
27/05/2010 TimeOut Barcelona Poblenou. De la fábrica a la @
28/11/2007 La Vanguardia Documental. Neus Martín Royo
10/2007 Siempre en Vanguardia Miradas
13/12/2007 El País La Galeria del Senyor Esteve
10/12/2007 Avui Galeria amb pedigrí
2007 El Periódico Els grans desconeguts
2004 Catálogo Martín Royo “Entre mar i muntanya” Text de Feliu Formosa
2005 Revista Icària nº 10 Entrevista a Neus Martín Royo
08/06/2004 Catálogo “Diversitats” Text de Vicenç Altaió
20/01/2004 Culturas. La Vanguardia Hopperiana y Mediterránea
2/2003 Revista Diseño de la Ciudad. Nº 37 El artista y la ciudad
5/2002 Catálogo Martín Royo “La ciutat desconeguda”. Sala Parés Els personatges desconeguts
2001 El Periódico Barcelona a Madrid
2000 Catàlogo “Pintura Metarrealista” Pintura metarrealista
16/06/2000 La Vanguardia Herederos del Surrealismo
28/04/2000 Levante. El Mercantil Valenciano La pintura metarrealista
20/01/2000 El País Sensacions de Solitud
21/01/2000 El Periódico Amor al paisatge urbà
21/11/1999 La Vanguardia La pintora de la memòria del Poble Nou, per Eugeni Madueño
1999 Libro “Realisme a Catalunya” Ed.Lunwerg El Renaixement del realisme a Catalunya
20/10/1999 La Vanguardia La vitalidad del Realismo
30/05/1997 La Vanguardia Paisajes subjetivos de Barcelona y Lisboa
1997 Catálogo “Realisme
d’Avantguarda”
Realisme d´Avantguarda
24/10/1997 La Vanguardia Una exposición en BCN reivindica…
24/04/1996 La Vanguardia Las ciudades reinventadas
25/04/1996 Catálogo Martín Royo en Galería Manel Mayoral En el principio estaba el barrio
07/04/1995 La Vanguardia Arqueologias personales
1994 Revista Espiral de las Artes nº11-12 Miradas Pictóricas
13/05/1994 El Punto de las Artes Martín Royo, un paisajismo alegre
15/01/1993 El Punto de las Artes Martín Royo gana el Premio Durán
13/01/1992 La Nación El X Premio

 

Contacte

Sòc Neus Martín Royo. Pots enviar-me un mail clicant aquesta imatge o bé omplint el formulari. Gràcies.

 

:

estudi pintures brutes
estudi_2
estudi